compo image

Domaći njoki od bundeve

Dok ljeti preferiramo hrskave salate ili hladne juhe, večera može odmah biti vruća i srdačna. Naš omiljeni recept za jesen: Njoki od bundeve.

Table of content

Njoki od bundeve

Sastojci

  • 1 bundeva, npr. Hokaido (srednje veličine)
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 do 3 šalice brašna
  • Mala rukola (oprana)
  • Malo maslaca (rastopljenog)
  • Malo parmezana (nariban)

Ulje za kuhanje, sol i papar

compo image

Njoki od bundeve

Način

Operite, a zatim prepolovite bundevu, izvadite sjeme i narežite na velike komade. Dodajte sol bundevi i oguljeni češnjak, a zatim polako pecite oko 25 minuta na nauljenom pladnju za pečenje u prethodno zagrijanoj (gornjoj i donjoj toplini) pećnici na 180° C. Izvadite pladanj za pečenje. Stavite nekoliko komada bundeve na stranu, a preostalu bundevu izbodite vilicom. Umijesite u tijesto s češnjakom i brašnom.

Na radnoj površini posutoj brašnom napravite valjak (promjera 3 cm), zatim ga narežite na knedle veličine zalogaja i polako ih kuhajte u kipućoj slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Izvadite knedle, pomiješajte s komadićima bundeve i malo rukole, a zatim poslužite s rastopljenim maslacem i parmezanom u jelima od juhe.

Podijeli

compo image

COMPO. Jednostavno lijepe biljke.

S dvije lijeve ruke ili sa "zelenim prstima" - učinite svoj život zelenijim.

Service

O tvrtki COMPO