compo image
 1. COMPO
 2. Vodič
 3. Napravite sami
 4. Svjetiljka sa suhim svijećem

NAPRAVITE SVJETILJKU SA SUHIM CVIJEĆEM

Ljetna svjetla za tmurne dane

Toplo svijetlo i šareno cvijeće za hladne zimske večeri? Sve što vam treba je nekoliko cvijeća iz vašeg vrta i malo ljepila. Pa, ništa strašno ako nemate svoj vrt! Jednako lijepo je i livadsko cvijeće, te trava i lišće iz obližnjeg parka.

Table of content

compo image

Stvari koje trebate

 • Cvijeće, trava, lišće
 • Novinski papir
 • Teške knjige
 • Prozirni papir
 • Ljepilo
 • Četke
 • Baloni
 • Šljokice (po želji)
 • Žica za sušenje

SKUPLJANJE I SUŠENJE BILJAKA

Prije nego počnete izrađivati ​​svjetla, morate nabaviti i pripremiti materijal. Kada birate svoje omiljeno cvijeće, imajte na umu da će se ono kasnije morati sušiti između novina i knjiga. To znači da su posebno veliki i mesnati cvjetovi prilično neprikladni - brzo počnu trunuti između knjiga i kasnije lampioni nisu previše prozirni. Dakle, ako želite koristiti hibiskus ili ružu, bolje je otkinuti pojedinačne latice umjesto da koristite cijeli cvijet. Jeste li zadovoljni sakupljenim? Ako je tako, krenimo sa sušenjem! Da biste to učinili, pažljivo stavite prikupljeni materijal između nekoliko slojeva novinskog papira i ostavite da se suši oko tjedan dana ispod hrpe knjiga. Kako biste izbjegli truljenje, možda ćete morati zamijeniti novine nakon otprilike tri dana.

IZRADA SVJETLA

U međuvremenu možete početi pripremati svjetla. Prije nego što napuhnete balone, odlučite koliki će biti – ali moraju biti dovoljno veliki da bi čajna svijeća sigurno gorjela u njima.

Savjet

Čvrsto zavežite balone!

Sada je vrijeme za izradu svjetala. Jednostavno razrežite paus papir na male komadiće. Premažite balone ravnomjerno nanesenim prvim slojem ljepila, a zatim ih prekrijte komadićima papira. Nakon što zalijepite tri ili četiri sloja, ostavite da se suši nekoliko dana. Ali gdje možete staviti ljepljive balone? Sada dolazi na red komad uzice – samo ih objesite. Kad se prozirni papir stvrdne, odvojite ga od balona. Izrežite okruglu rupu oko vrata balona i pažljivo ga ogulite s lopte.

compo image
compo image
compo image
compo image
compo image

DEKORACIJA SVJETILJKE

Sada je vrijeme za kreativnost! Po želji oko lampica stavite cvijeće, travu i lišće i zalijepite ih. Preko cvijeća je najbolje zalijepiti još jedan komadić paus para. Ako želite, možete završiti posipanjem šljokica po vlažnom ljepilu.

Podijeli