compo image
  1. COMPO
  2. Vodič
  3. Njega biljaka
  4. Biljke za balkone i posude
  5. Sadnja zimi na svom balkonu

Ove biljke su vrlo pogodne

Sadnja zimi na svom balkonu

Iako zimi ne koristite svoj balkon često, lijepo je pogledati na balkon ispunjen zelenim biljkama tijekom sivih zimskih mjeseci. U ovom članku prikazujemo Vam izbor biljaka za balkon i posude koje i dalje izgledaju sjajno s prozora kada je vani ledeno.

Priprema balkonske biljke

Važno je pravilno posušiti biljne lonce kako biste spriječili zadržavanje truleži u tlu i korijenju u vlažnom zimskom vremenu. Konkretno, lonci izrađene od gline ili keramike nisu uvijek otporne na mraz. Kada višak vode od zalijevanja ili kiše smrzne u loncu, ona se širi i može uzrokovati pojavu pukotina u materijalu ili čak uzrokovati pucanje lonca. Osim što ima dovoljno velike rupe za odvod, drenaža napravljena od ekspandirane gline ili grubog šljunka na dnu lonca može pomoći u odvodnji suvišne vode. Ako ste lonac postavili izravno na pod svog balkona ili terase, provjerite da odvodne rupe nisu začepljene. Mala potporna stopala izrađena od kamenja ili drveta mogu olakšati stvari.

Premalo zalijevanje također nije dobra protumjera, jer jednom kad se zemlja osuši, više ne može apsorbirati vlage u uvjetima mraza. Nesretni rezultat toga je što će se vaša biljka osušiti. Za zdrave biljke u zimi na Vašem balkonu ili terasi, morate osigurati da Vam je zemlja stalno vlažna.

Lijepa zaštita od mraza

Navlake od najamničkih vreća pružaju sigurnu, a istovremeno dekorativnu zaštitu od smrzavanja za vaše biljke. Mogu se priložiti raznobojnim vrpcama, koje izgledaju posebno svečano oko božićnog vremena.

Trajne i šarene

Najljepše zimske biljke

Žarko crvena

Gaulterija

Pogodna za djecu

Skimija

Nove vrste

Crnjuša

Nepretenciozan i tvrd

Udikovina

Klasični

Velecvjetni kukurijek

Mnogo voljena

Visibaba

Podijeli