compo image
 1. COMPO
 2. Vodič
 3. Njega biljaka
 4. Vrt
 5. Ruže
 6. Pravilna sadnja i briga o ružama golog korijenja.

Pravilna sadnja i briga o ružama golog korijenja.

Jesen je sjajno vrijeme za sadnju ruža. Često se prodaju s golim korijenjem, tj. bez grude zemlje. Ove biljke su posebno osjetljive na isušivanje zbog svojih nezaštićenih korijena. Treba ih posaditi odmah nakon kupnje. Ovdje otkrijte koje korake trebate poduzeti kako bi biljke dobro rasle na svom novom mjestu.

Savjet

Od studenog nadalje ruže prekrijte s nešto zemlje da biste ih zaštitili od mraza i vjetra.

Postupni vodič

Pravilna sadnja ruža golog korijenja

 1. compo image

  1

  Obrežite korijenje i pupove.

  Skratite biljke na oko 20 cm. Uklonite oštećene korijene i nježno izrežite vrhove korijena kako biste potaknuli korijenje da ponovno naraste. Zatim namočite ružu stavljajući je u kantu napunjenu vodom oko 2 sati prije sadnje. To omogućava korijenju da se napuni vodom. Ruže se stoga trebaju staviti vodu barem do kalema.

 2. compo image

  2

  Posadite ružu

  Iskopajte rupu za sadnju promjera oko 40 cm. Trebala bi biti dovoljno duboka da se korijenje ne savije kad se biljka stavi unutra, Omekšajte zemlju u rupi za sadnju da korijenje lakše uraste u zemlju. Iskopanu rupu napunite zemljom za ruže. Stavite biljku u rupu za sadnju tako da spoj kalema bude 5 cm iznad zemlje.

 3. compo image

  3

  Zalijevajte ružu

  Pritisnite zemlju prema dole i stvorite mali zid oko biljke. To omogućava vodi da prodre izravno do korijena. Sada temeljito zalijevajte.

Najbolji savjeti za njegu ruža

Ruže uljepšavaju svaki vrt, ali također zahtijevaju njegu! Ovdje pronađite sve naše savjete i trikove za njegu ruža.

saznajte više

Podijeli