Juha od krumpira
Pogodna za četiri osobe:
Juha od krumpira
Operite i ogulite krumpir, a potom poriluk operite i narežite na prstenčiće. Ogulite češnjak i sitno ga nasjeckajte (ili zgnječite).
Zagrijte slanu vodu u velikom loncu i dodajte krumpir da kuha dok ne omekša. Kad se krumpir skuha, sklonite lonac sa štednjaka i ostavite malo vode za kuhanje u loncu, umjesto da ju svu prospete. Ručno narežite krumpir u sitne komade u loncu. Dodajte češnjak ili ga zgnječite i vratite lonac na štednjak.
Stalno miješajući, dodajte mlijeko i vrhnje kada se juha zgusne (i po potrebi više vode) dok ne postignete željenu gustinu i teksturu. Začinite po ukusu muškatnim oraščićem, biljem, solju i paprom. Dodajte poriluk, kuhajte još nekoliko minuta i gotovo! Prije posluživanja juhu ukrasite s malo peršina.
Narežite pecivo na kriške i poslužite uz juhu. Ako želite, pecivo narežite na kockice i pržite u tavi s malo maslinovog ulja na srednje jakoj vatri kako biste napravili krutone.
Dobar tek!
Također biste mogli biti zainteresirani za ove teme