compo image
  1. COMPO
  2. Vodič
  3. Njega biljaka
  4. Osnove
  5. Organsko vrtlarstvo
  6. Zaštita biljaka od štetočina na prirodan način

Zaštita biljaka od štetočina na prirodan način

Postoje mnoge nježne, učinkovite mogućnosti zaštite biljaka od neugodnih štetočina na prirodan način za vrtlare koji više vole birati organske stvari. Ovdje je mali izbor.

compo image

Mehaničke prepreke zadržavaju štetočine u uvali.

Jednostavno i učinkovito: Stvorite mehaničke barijere kako biste zaštitili biljke od štetočina. Ovo sprječava da štetnici grickaju Vaše biljke. Možete koristiti mreže malog oka i netkane materijale, da biste otežali pristup Vašim biljkama muhama i leptirima malim kupusarima. Posebne ograde i podignuti rasadnici također su učinkoviti protiv puževa i ostalih štetočina koje pužu.

compo image

Koristite biljke koje štetnici ne vole

Sprječavanje nematoda s ljetnim cvjetovima

Nematode su nitaste gliste. Te štetočine osobito napadaju jagode, mrkvu, krumpir i celer. Biljke echinacea, tagetes ili calliopsis, jer njihovo korijenje odaje miris koji privlači nematode. Kada štetočina nagrize korijenje, biljka proizvodi otrovnu tvar koja ubija nematode. Držite tlo što je više moguće bez korova, jer divlje bilje može djelovati kao posredni domaćin za nematode.

Puževi ne podnose vrtno bilje jakog mirisa

Ono što mi ljudi volimo, puževi mrze, npr. miris timijana i ružmarina. Također, puževi ne podnose miris timijana. Također ne mogu jesti papratku, travu i biljke s dlakavim lišćem. Stoga ih posadite po rubovima svojih rasadnika kako biste značajno smanjili rizik od najezde puževa.

Lisne uši ne vole koprivu

Jeste li znali da pivo od koprive pomaže protiv lisnih uši? Jednostavno dodajte tri žlice biljke koprive u litru kipuće vode i pustite da se smjesa ulijeva jedan dan. Zatim procijedite, tekućinu ulijte u bocu s raspršivačem i biljku prskajte mješavinom. Primjenjujte svakodnevno.

Savjet

Bubamare dnevno ubiju i do 150 lisnih uši! Dakle, ponudite ovom važnom korisnom insektu što prirodnije stanište

compo image

Koristite ljepljive zamke

Ljepljive zamke bez insekticida su dobra alternativa za dobro hvatanje letećih štetočina za ukrasne biljke, drveće i grmlje ili usjeve hrane. Ljepljive zamke za biljke u Vašem domu ili na Vašem balkonu jednostavno se postave u posudu s drvenim štapićem. U svoje zamke hvataju mušice, lisne uši, cvrčke i reskokrilce. Voćna stabla su često napadnuta voćnim mušicama ili crvima. Protiv njih pomažu posebne ljepljive zamke s atratantima, koji su zalijepljeni za drveće.

Podijeli

compo image

COMPO. Jednostavno lijepe biljke.

S dvije lijeve ruke ili sa "zelenim prstima" - učinite svoj život zelenijim.

Service

O tvrtki COMPO