Upoznati smo sa svježim mirisom lavande u sapunu u kupaonici ili vrećicama lavande u ormaru, ali aromatična biljka se sve više koristi i u kuhanju. Pokazat ćemo Vam kako izazvati potpuno novu senzaciju ukusa s malim ljubičastim cvjetovima iz Vašeg vrta kod kuće. U ovom članku kombiniraju se cvjetovi lavande, keksi od integralnog peciva od cijelog zrna i ricotta kako bi se napravio ukusan kolač sa sirom od lavande.
Kolač sa sirom s lavandom
Za limenu formu od otprilike 23 cm:
Kolač sa sirom s lavandom
Podloga
Najprije položite podlogu Vaše limene forme s papirom za pečenje i dobro pomastite maslacem. Zatim zdrobite peciva od cjelovitog zrna u vrećici za zamrzavanje sa valjkom za tijesto, dok ne dobijete ravnomjernu, finu smjesu. Sada u loncu otopite maslac i dobro izmiješajte s zdrobljenim keksima. Smjesu s maslacem i biskvitom izlijte na limenu formu, pritisnite velikom žlicom i stavite u hladnjak na jedan sat da nadođe.
Punjenje
Sada je vrijeme za stvaranje prirodne arome lavande dok podloga nadolazi. Da biste to učinili, u loncu lagano zagrijte cvjetove lavande sa kiselim vrhnjem, a zatim smjesu ostavite da se ukuva jedan sat.
Sada možete započeti s punjenjem kolača od sira. Prvo otopite bijelu čokoladu koristeći vodenu toplu kupku. U posudi umutite mascarpone, ricottu i svježi sir s jajima, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i smjesu lavande i kiselog vrhnja.
Ako želite, punjenju možete dodati boju lavande dodavanjem malo ljubičaste prehrambene boje. Da biste to učinili, dodajte samo nekoliko kapi u smjesu i polako miješajte dok ne dobijete željenu nijansu, jer u protivnom boja može brzo postati previše tamna. Također možete miješati crvenu i plavu prehrambenu boju kako biste stvorili lijepu nijansu lavande.
Pečenje
Sada prelijte nadjev u limenu formu i izravnajte ju. Kako male količine maslaca mogu iscuriti iz dna limene forme prilikom zagrijavanja, pladanj za pećnicu također treba prekriti papirom za pečenje kako se pećnica ne bi zaprljala. Zatim gurnite tortu na najnižu policu pećnice na 150 ° C (gornja i donja toplina) i pecite jedan sat.
Ako je potrebno, tortu prekrijte aluminijskom folijom nakon nekog vremena kako biste spriječili stvaranje smeđeg sloja. Ne otvarajte vrata pećnice kada istekne vrijeme pečenja, ostavite da kolač stoji još sat vremena u isključenoj pećnici. Zatim malo po malo otvorite vrata pećnice i polako i postojano smanjujte temperaturu oko kolača. To sprječava kolač od raspadanja.
Gotov kolač ostavite u hladnjaku preko noći.
Također biste mogli biti zainteresirani za ove teme