Uz domaće bobičasto voće možete dočarati niz različitih poslastica. Ovdje smo sastavili naša četiri omiljena recepta od bobičastog voća.
Sastojci
Način
Rastopite maslac na laganoj vatri. Zobene kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje i smrvite oklagijom. Izmrvljene kekse pomiješajte s maslacem i rasporedite na dno limene forme. Čvrsto pritisnite i stavite u frižider.
Želatinu namočite u hladnoj vodi. Naranču operite u vrućoj vodi, osušite i naribajte oko pola kore. Iscijedite sok. Pomiješajte krem sir, kvark, šećer za glazuru i naranču. Šlag istucite dok ne postane čvrst i pažljivo dodajte. Iscijedite želatinu i nježno zagrijte u loncu s narančinim sokom dok se ne otopi. Umiješajte 2-3 žlice kvark kreme, a zatim prelijte želatinu u kremu. Rasporedite na podlogu za kolač i izravnajte. Ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.
Operite, osušite i uberite ribizle sa stabljike. Pospite šećerom bobičasto voće, pomiješajte i pospite na kolač. Ukrasite listovima.
Za osam kalupa za ledene lizalice, svaki sadrži 150 ml smjese
Sastojci
Način
Operite, očistite, osušite i ispirirajte jagode te ih, po želji, procijedite kroz sito. Skuhajte šećer s dvije žlice vode, ostavite da se ohladi i pomiješajte s pireom od jagoda, sokom limete i jogurtom. Bjelanca i vrhnje umutite dok ne postane čvrsto i ravnomjerno izlijte.
Ostavite da se voćna smjesa zamrzne u ravnoj metalnoj posudi u zamrzivaču i povremeno promiješajte (otprilike svakih pola sata). Stavite kalupe u zamrzivač. Jednom kada je smjesa napola smrznuta, izlijte je u kalupe, umetnite štapiće za lizalice i ostavite da se smrznu još 3-4 sata.
Kratko držite kalupe pod vrućom vodom prije posluživanja.
Ledene lizalice dobro idu i s malinama ili kupinama.
Za četiri tegle od kojih svaka sadrži 300 g
Sastojci
Način
Džem se brzo priprema: Operite bobičasto voće. U lonac dodajte sok i naribanu koricu organske naranče te pomiješajte s bobičastim voćem i konzervirajućim šećerom. Pri miješanju dovedite do vrenja i ostavite da sve krčka oko četiri minute. Zatim promiješajte četiri žlice crème de cassis i odmah izlijte džem u pripremljene staklenke. Tegle dobro zatvorite i ostavite da se ohlade.
Za četiri porcije
Sastojci
Način
Očistite, operite i nasjeckajte jagode, a zatim ih ispirirajte s mlijekom u blenderu. Po želji, možete ih procijediti kroz sito. Dodajte preostale sastojke i još jednom sve promiješajte. Slasno zasladite medom. Ulijte frape od jagoda u čaše i ukrasite mentom i jagodama.