compo image
  1. COMPO
  2. Vodič
  3. Njega biljaka
  4. Osnove
  5. Gnojiva i zaštita biljaka
  6. Prirodna gnojidba gnojivima od ovčje vune

Prirodna gnojidba COMPO gnojivima od ovčje vune

Ovčja vuna se ne koristi samo za izradu pulovera, njena sposobnost upijanja je fantastična komponenta za gnojiva. COMPO organska gnojiva sa sporim otpuštanjem sadrže ovčju vunu i savršeno su rješenje za organsko vrtlarstvo.

Tajna ovčje vune

Održiva gnojidba vunom

Ovce se često koriste za brigu o prirodi. Sada mogu biti korisne čak i u vrtu – ne kao kosilice trave, već s njihovom vunom. Ovce se moraju šišati svako proljeće kako im se gusti kaput ne bi zapetljao. Ovisno o vrsti i dobi ovce, u prosjeku se nakupi 3,5 kg vune.

Ovaj ekološki obnovljivi resurs donosi mnogo hranjivih sastojaka biljkama koje potiču rast, poput dušika, kalija i fosfata, svježe od ovaca. Vuna također ima vrlo dobra svojstva skladištenja vode – ovce bi inače bile mokre do kože kada pada kiša.

compo image

COMPO gnojiva sa sporim otpuštanjem s ovčjom vunom

Ekstrudiranjem drugih prirodnih sastojaka u pelete s trenutnim i dugoročnim učinkom, koji sasvim slučajno pohranjuju vodu i poboljšavaju tlo, vuna ima
vodeću ulogu u COMPO organskom gnojivu s sporim otpuštanjem. Učinak skladištenja vode poboljšava opskrbu biljaka s vodom, posebno u sušnim razdobljima, a učinak oticanja mekša zemlju. Korijenje Vaših biljaka imat će bolju opskrbu kisikom i izbjeći će natapanje. Hranjive tvari iz vune se neprestano ispuštaju biljkama. Vuna se zatim pretvori u humus pomoću zemjanih glista. Pelete gnojiva se stavljaju u zemlju tijekom proljeća ili se postavljaju izravno u rupu za sadnju.

Uz univerzalnu verziju, na raspolaganju je i šest posebnih gnojiva od ovčje vune za ruže, rododendron, četinare, bobice, rajčice i podignute rasadnike. Uz to, sva vuna koja se koristi u COMPO proizvodima dolazi iz Europe. Na taj način se izbjegavaju dugi transportni putevi i podržavaju lokalne ovčarnice, promičući lokalni prirodni i kulturni krajolik.

Dodatne informacije o COMPO organskim gnojivima sa sporim ispuštanjem s ovčjom vunom

Potreban je pristanak na kolačiće

Za ovaj dio stranice potreban je pristanak na kolačiće za marketing.

Podijeli